ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ

09 October, 2023

← Δείτε όλα τα νέα

Ενεργά και Αναμενόμενα Επενδυτικά Προγράμματα

Ενεργές Δράσεις

Πράσινη Παραγωγική Επένδυση

Παραμένει ανοιχτή η Δράση 2 «Πράσινη Παραγωγική Επένδυση ΜΜΕ» στις Λιγότερο Ανεπτυγμένες Περιφέρειες: Ήπειρος, Βόρειο Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, Κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα, Κρήτη, Δυτική Μακεδονία, Ιόνια Νησιά, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησος με περιορισμένα χρηματικά διαθέσιμα.

Η Δράση ενθαρρύνει επενδυτικά σχέδια που στοχεύουν στην αξιοποίηση και ανάπτυξη συγχρόνων τεχνολογιών, στην αναβάθμιση των παραγόμενων προϊόντων ή/ και παρεχόμενων υπηρεσιών και εν γένει δραστηριοτήτων τους, πριμοδοτώντας ενέργειες οι οποίες αξιοποιούν σύγχρονες τεχνολογίες, υποδομές και βέλτιστες πρακτικές σε θέματα ενεργειακής αναβάθμισης και κυκλικής οικονομίας.

Επενδυτικά σχέδια από: 30.000€ έως και 200.000€

Ποσοστό ενίσχυσης: έως 50%

 

Καθεστώτα Αναπτυξιακού Νόμου ν. 4887/2022

Προκηρύχθηκαν εκ νέου τα Καθεστώτα του Αναπτυξιακού νόμου «Ενίσχυση Τουριστικών Επενδύσεων» και «Μεταποίηση & Εφοδιαστική αλυσίδα», με ενίσχυση μέχρι 75%, με βάση τον Χάρτη Περιφερειακών Ενισχύσεων, ανάλογα με το μέγεθος της επιχείρησης και την περιοχή εγκατάστασης.

Δικαιούχοι:

- Εμπορική εταιρία

- Συνεταιρισμός

- Κοιν.Σ.Επ, Α.Σ, Ο.Π, ΑΕ,

- Κοινοπραξίες που ασκούν εμπορική δραστηριότητα,

- Δημόσιες και δημοτικές επιχειρήσεις και θυγατρικές τους υπό προϋποθέσεις

Ενίσχυση Τουριστικών Επενδύσεων – Β’ κύκλος:

Σκοπός του παρόντος καθεστώτος είναι η χορήγηση ενισχύσεων σε ένα ευρύ πεδίο τουριστικών επενδύσεων που αφορούν κυρίως στη δημιουργία, την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό ολοκληρωμένης μορφής τουριστικών καταλυμάτων στο σύνολο της Επικράτειας, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολών: 29 Δεκεμβρίου 2023

Μεταποίηση -Εφοδιαστική Αλυσίδα – Β’ κύκλος:

Σκοπός του παρόντος καθεστώτος είναι η ενίσχυση των επενδυτικών σχεδίων που ανήκουν στον τομέα της μεταποίησης, πλην της μεταποίησης των γεωργικών προϊόντων, και των επενδυτικών σχεδίων στον κλάδο της εφοδιαστικής αλυσίδας, με αντικείμενο την τεχνολογική, παραγωγική, διοικητική και οργανωτική αναβάθμιση, καθώς και την καινοτόμο και εξωστρεφή ανάπτυξη και μεγέθυνση, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικής θέσης των επιχειρήσεων στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολών: 29 Δεκεμβρίου 2023

 

LEADER Άρτας και Πρέβεζας (ΕΤΑΝΑΜ) 

Νέο Πρόγραμμα LEADER για τους Νομούς Άρτας και Πρέβεζας ξεκίνησε, με επιδότηση έως και 65%, για υφιστάμενες ή και υπό ίδρυση επιχειρήσεις στον τομέα του Τουρισμού και της Μεταποίησης Γεωργικών Προϊόντων.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολών: 15 Νοεμβρίου 2023

 

Δέσμη Δράσεων «Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ»

Η Δέσμη χωρίζεται σε 3 Δράσεις: 

Δράση 1 – Βασικός Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ: Αφορά επιχειρήσεις, οι οποίες δεν έχουν ακόμα ενσωματώσει σημαντικές τεχνολογίες πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών (ΤΠΕ) στην λειτουργία τους και στοχεύουν στην κάλυψη βασικών ελλείψεων σε εφαρμογές και εξοπλισμό.

- Ποσοστό ενίσχυσης: από 50% έως 60%

- Αφορά επιχειρηματικά σχέδια προϋπολογισμού από 18.000€ έως 30.000€.

Δράση 2 – Προηγμένος Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ: Αφορά επιχειρήσεις οι οποίες στοχεύουν στη διεύρυνση της ψηφιακής και τεχνολογικής τους ωριμότητας με ολοκληρωμένες επενδύσεις σε νέες ΤΠΕ που θα αναβαθμίσουν την ανταγωνιστικότητά τους.

- Ποσοστό ενίσχυσης: από 10% έως 50%

- Αφορά επιχειρηματικά σχέδια προϋπολογισμού από 50.000€ έως 650.000€

Δράση 3 – Ψηφιακός Μετασχηματισμός Αιχμής ΜμΕ: Αφορά επιχειρήσεις που έχουν ενσωματώσει ήδη ΤΠΕ σε πολλές λειτουργίες τους και πλέον επιδιώκουν να υλοποιήσουν ολοκληρωμένες επενδύσεις σε τεχνολογίες αιχμής ή σε λύσεις 4ης βιομηχανικής επανάστασης.

- Ποσοστό ενίσχυσης: από 25% έως 60%

- Αφορά επιχειρηματικά σχέδια προϋπολογισμού από 200.001€ έως 1.200.000€

 

Αναμενόμενες Δράσεις

Προδημοσίευση της δράσης «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων»

Αφορά στην ενίσχυση της τουριστικής επιχειρηματικότητας μέσω της δημιουργίας νέων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων επιλεγμένων ΚΑΔ του τουρισμού, όπως αυτοεξυπηρετούμενα καταλύματα – ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια διαμερίσματα, ξενοδοχεία, σκάφη αναψυχής, τουριστικά γραφεία.

-Προϋπολογισμός δράσης 160.000.000 €

-Προϋπολογισμός έργων: Από 80.000€ έως 400.000€

-Επιδότηση έως 55%

-Διάρκεια υλοποίησης: 24 μήνες

-Για την αξιολόγηση της Δράσης θα εφαρμοστεί η Συγκριτική Αξιολόγηση 

-Ως ελάχιστη αποδεκτή συνολική βαθμολογία για την έγκριση ενός επενδυτικού σχεδίου ορίζεται ο βαθμός 60

Προδημοσίευση της δράσης «Ενίσχυση Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων»

Αφορά στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, μέσω της δημιουργίας νέων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, σε επιλεγμένους ΚΑΔ όλων των κλάδων της οικονομίας, πλην της εστίασης, του λιανικού εμπορίου και του τουρισμού.

-Προϋπολογισμός δράσης: 190.000.000€ 

-Προϋπολογισμός έργων: Από 40.000€ έως 400.000€

-Επιδότηση έως 55%

-Διάρκεια υλοποίησης: αυστηρά 24 μήνες, μη επιδεχόμενης οποιαδήποτε παράτασης

-Για την αξιολόγηση της Δράσης θα εφαρμοστεί η Συγκριτική Αξιολόγηση

Subscribe to our Newsletter and stay informed about our news and services.