ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ

22 May, 2019

← Δείτε όλα τα νέα

120 δόσεις: Ανοίξε η πλατφόρμα για τις οφειλές στον ΕΦΚΑ

Ξεκίνησε σήμερα η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ, για την υπαγωγή στη ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε έως και 120 δόσεις, η οποία θα κρατήσει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.

Όσοι επιθυμούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους θα μπαίνουν στο www.efka.gov.gr σε προκαθορισμένο πεδίο και θα υποβάλλουν την αίτηση.

Η ηλεκτρονική αίτηση θα γίνεται αρχικώς στον ΕΦΚΑ για τους μη μισθωτούς, όπου λαμβάνει χώρα ο εθελοντικός επανυπολογισμός, και ακολούθως η διαδικασία θα συνεχίζεται ηλεκτρονικά στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) για την επιλογή των δόσεων.

Η διαδικασία θα σταματάει μόνο εάν ο οφειλέτης έχει ενταχθεί στο νόμο Κατσέλη, αν έχει αναστολή οφειλών ή αν έχει υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης, καθώς θα απαιτηθεί ενημέρωση από τα περιφερειακά καταστήματα του ΕΦΚΑ. Σ΄αυτή την περίπτωση η αίτηση για ρύθμιση θα προωθηθεί στο τμήμα συντάξεων του ΕΦΚΑ. Ο νόμος ορίζει ότι η απάντηση στην αίτηση είτε είναι θετική είτε απορριπτική εξαιτίας των οφειλών θα πρέπει να κοινοποιηθεί εντός δύο μηνών.

Η πρώτη δόση της ρύθμισης καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα υπαγωγής στη ρύθμιση.
Οι επόμενες δόσεις καταβάλλονται έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε επόμενου μήνα από τον μήνα υπαγωγής στη ρύθμιση.
Με την απόφαση υπαγωγής στη ρύθμιση καθορίζονται το ποσό κάθε δόσης, ο αριθμός των δόσεων και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια.

Επισημαίνεται ότι η ρύθμιση θα χάνεται εάν:

  • Δεν καταβληθεί ποσό δόσεων που αντιστοιχεί σε δύο δόσεις της ρύθμισης
  • Δεν καταβληθούν βεβαιωμένες οφειλές που δημιουργήθηκαν μετά την 1-1-2019.

Subscribe to our Newsletter and stay informed about our news and services.