Sigma Strategy Consultants

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ

21 July, 2021

← Δείτε όλα τα νέα

Συνέντευξη με το Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας TeamViewer Greece, κο. Philipp Deutscher

Στο τεύχος του Περιοδικού STIGMA Οκτωβρίου, φιλοξενούμε τον κύριο Philipp Deutscher, απόφοιτο σχολής πληροφορικής και με μακρόχρονη εμπειρία, ως μηχανικό λογισμικού. Τα τελευταία χρόνια έχει αναλάβει τη θέση του Διευθυντή Ανάπτυξης Πληροφορικής & Λογισμικού της TeamViewer, με ευθύνη την ανάπτυξη και διαμόρφωση ορισμένων νέων προϊόντων της εταιρείας και Διευθύνοντα Συμβούλου της TeamViewer Greece, από το 2019.

1. Καλημέρα σας κύριε Deutscher, θα θέλατε να μας πείτε λίγα λόγια για εσάς, για την εταιρεία που εκπροσωπείται και την θέση την οποία έχετε σε αυτή.
Είμαι ο Philipp Deutscher. Συνεργάζομαι με την TeamViewer εδώ και τρία χρόνια ως Διευθυντής Ανάπτυξης Πληροφορικής & Λογισμικού. Αυτή την περίοδο επιτελώ τον ρόλο του Διευθύνοντα Συμβούλου της TeamViewer Greece, θέση που ανέλαβα από τον Ιούλιο του 2019. Μετακόμισα στα Ιωάννινα για να οικοδομήσω και να ενισχύσω την επέκταση της εταιρίας μας στην Ελληνική Αγορά. Επιπλέον, έχω την ευθύνη να διαμορφώσω ορισμένα από τα προϊόντα μας και να εργαστώ στην πλατφόρμα συνδεσιμότητας της TeamViewer ως Διευθυντής Ανάπτυξης Πληροφορικής & Λογισμικού.
2. Πόσοι άνθρωποι εργάζονται τη δεδομένη στιγμή στην TeamViewer; Τι προσόντα αλλά και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά απαιτούνται για να εργαστεί κάποιος στην εταιρεία;
Το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρίας μας στην Ελλάδα απασχολεί σήμερα 28 μηχανικούς υπολογιστών από την Ελλάδα και το εξωτερικό και σκοπεύουμε να επεκτείνουμε το εργατικό μας δυναμικό επιπλέον τα επόμενα χρόνια. Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους θα έχουμε περίπου 50 υπαλλήλους. Συνεχίζουμε την προσπάθεια να προσελκύουμε ανερχόμενα ταλέντα και να δημιουργούμε επιτυχημένες πορείες σταδιοδρομίας για όλους τους υπαλλήλους μας εντός του οργανισμού. Ένα από τα βασικά κριτήρια που αναζητούμε είναι η καλή γνώση της γλώσσας προγραμματιστή C ++.
3. Με ποια κριτήρια επιλέχθηκε η εγκατάσταση των γραφείων της TeamViewer στην πόλη των Ιωαννίνων; Τι προοπτικές θεωρείτε δημιουργούνται στην εταιρεία αλλά και στην περιοχή;
Τα Ιωάννινα είναι μια πόλη με μεγάλα πανεπιστημιακά ιδρύματα και πολλούς απόφοιτους στον τομέα της πληροφορικής, είναι για εμάς, λοιπόν, μια περιοχή με πολλές ευκαιρίες. Η επιλογή της συγκεκριμένης πόλης υπερτονίζει τον στόχο μας να προωθήσουμε περαιτέρω την καινοτομία. Η καινοτομία αυτή θα βοηθήσει στη διαφοροποίηση της γκάμας των προϊόντων μας ακόμη περισσότερο, προκειμένου να εξυπηρετήσει περισσότερες περιπτώσεις χρήσης και ένα όλο και πιο διαφορετικό σύνολο πελατών, ενώ επεκτείνεται ταυτόχρονα σε περισσότερες γεωγραφικές περιοχές παγκοσμίως. Το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης στα Ιωάννινα στεγάζει μερικές νεοσύστατες ευέλικτες ομάδες και ταλέντα που θα ενισχύσουν τις μηχανικές δυνατότητες του τομέα.
4. Ποια θεωρείτε ότι ήταν η συνεισφορά της TeamViewer και των προϊόντων της στην απομακρυσμένη πρόσβαση και στην τηλεργασία μέχρι την εμφάνιση της πανδημίας; Ποια την περίοδο που ακολούθησε;
Γενικότερα, οι περιορισμοί στις μετακινήσεις καθιστούν τις δυνατότητες απομακρυσμένης πρόσβασης και συνεργασίας έναν κρίσιμο παράγοντα επιτυχίας για πολλές εταιρείες. Με το ευρύ φάσμα υπηρεσιών της πλατφόρμας της TeamViewer, προσφέρουμε σε εταιρείες όλων των μεγεθών τις σωστές λύσεις συνδεσιμότητας που χρειάζονται για να διατηρήσουν την σωστή και εύρυθμη λειτουργία τους. Μπορούμε εύκολα να αναπτύξουμε τα προϊόντα μας σε συνθήκες αποστασιοποίησης. Το γεγονός ότι αυτό για εμάς δεν απαιτεί μήνες προετοιμασίας και επεξεργασίας στον τομέα της πληροφορικής αποτελεί πλεονέκτημα σε μια παγκόσμια πανδημία όπου απαιτούνται γρήγορες λύσεις.
5. Η προηγούμενη περίοδος ήταν μία δύσκολη περίοδος λόγω της εμφάνισης της Πανδημίας του κορονοϊού, πως επηρέασε αυτό την TeamViewer και πως άλλαξε την αγορά στην οποία δραστηριοποιείστε;
Οι τελευταίοι μήνες ήταν μια περίοδος με πολλές δοκιμασίες για πολλές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης και της TeamViewer. Προσπαθήσαμε να αντιδράσουμε στη νέα κατάσταση το συντομότερο δυνατό. Σχεδόν όλοι οι περίπου 1000 υπάλληλοί μας σε όλο τον κόσμο εργάστηκαν εξ αποστάσεως για εβδομάδες. Ταυτόχρονα, η ζήτηση για τα προϊόντα και τις λύσεις μας αυξήθηκε. Για να μπορέσουμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση κατά τη διάρκεια της κρίσης, ήταν ακόμη πιο σημαντικό για εμάς όλοι οι υπάλληλοί μας να μπορούν να εργάζονται εξίσου παραγωγικά από τα γραφεία των σπιτιών τους όπως και από τον συνηθισμένο χώρο εργασίας τους. Το γεγονός ότι καταφέραμε να διαχειριστούμε αυτήν την εξαιρετική κατάσταση πολύ καλά οφείλεται κυρίως στη μοναδική εταιρική μας κουλτούρα και στην υψηλού επιπέδου δέσμευση της ομάδας μας.
6. Πως θεωρείτε ότι Πανδημία του κορονοϊού επηρέασε την παγκόσμια αγορά και οικονομία; Θα χαρακτηρίζατε τις αλλαγές αυτές βραχυπρόθεσμές η με μόνιμο χαρακτήρα;
Ως μια εταιρεία που προσφέρει μια παγκόσμια πλατφόρμα επαγγελματικής διασύνδεσης, η παρατήρησή μας ήταν ότι υπάρχουν πολλές τεχνολογικές τάσεις μεγάλων διαστάσεων που διαμορφώνουν μαζικά την ανάπτυξή μας, όπως ο ψηφιακός μετασχηματισμός γενικά, η ρομποτική ή το IoT , το λεγόμενο Internet of Things (Ίντερνετ των Πραγμάτων). Στο μέλλον, θα εργαζόμαστε όλοι πιο δικτυωμένα, πιο αυτοματοποιημένα και σε πολλές περιπτώσεις ανεξάρτητα από την τοποθεσία στην οποία θα βρισκόμαστε. Η TeamViewer προσφέρει μια κορυφαία πλατφόρμα για συσκευές δικτύωσης κάθε είδους - για εταιρείες όλων των μεγεθών και βιομηχανίες. Η υγειονομική κρίση σε σχέση με τον νέο Κορονοϊο έδρασε ως καταλύτης για την ψηφιοποίηση σε ολόκληρη την οικονομία. Ότι προηγουμένως συζητιόταν με ελαφρά τη καρδία και με μακροσκελής διαδικασίες έγινε ξαφνικά πραγματικότητα για όλους μας μέσα σε λίγες ημέρες. Πολλές εταιρείες έχουν αναβαθμίσει τις λύσεις τους για την εξ αποστάσεως εργασία τους τελευταίους μήνες και έχουν επενδύσει στην ψηφιοποίηση των διαδικασιών τους. Έχουμε παρατηρήσει σίγουρα αυτήν την τάση και στην δική μας επιχείρησή. Και είμαστε ευτυχείς που το λογισμικό μας, το οποίο αφορά τις επιχειρήσεις, με κρίσιμο τρόπο μπόρεσε να προσφέρει πραγματική λειτουργική αξία σε πολλές εταιρείες κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Βλέπουμε, επίσης, σημαντικές δυνατότητες για τη νέα επιστροφή στην κανονικότητα μετά την κρίση, οπότε και οι διαδικασίες ψηφιοποίησης και η απομακρυσμένη εργασία θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο.
7. Είναι γνωστό πως οι υπηρεσίες της εταιρίας σας επεκτείνονται και στον τομέα του Internet of Things. Ποιο πιστεύετε πως θα είναι το μέλλον του τομέα; Πως πιστεύεται ότι θα επηρεαστεί από το νέο μοτίβο απομακρυσμένων συναλλαγών και εργασιακών σχέσεων;
Με φόντο τις παγκόσμιες μεγάλες τεχνολογικές τάσεις, όπως η ραγδαία εξάπλωση των ηλεκτρονικών συσκευών, ο αυτοματισμός και οι νέες συνθήκες εργασίας, η TeamViewer διαμορφώνει προοδευτικά τον ψηφιακό μετασχηματισμό των διαδικασιών και καινοτομεί συνεχώς στους τομείς της επαυξημένης πραγματικότητας, του Διαδικτύου των Πραγμάτων (Internet of Things) και της τεχνητής νοημοσύνης.
8. Ποιο είναι το όραμα της εταιρείας όσον αφορά την ανάπτυξη της στην Ελλάδα αλλά και το δικό σας προσωπικό όραμα;
Το όραμα της TeamViewer είναι να διαμορφωθεί ως ένας παγκόσμιος ηγέτης σε λύσεις που αφορούν την διασύνδεση και τις τεχνολογίες που αφορούν τον βιομηχανικό χώρο εργασίας. Έχουμε ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο για αυτό το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης στα Ιωάννινα. Τα Ιωάννινα είναι ένα χωνευτήρι απόφοιτων μηχανικών υπολογιστών και σκοπεύουμε να προσελκύσουμε περαιτέρω ταλέντα από τα Ιωάννινα, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Αυτό συμβαίνει επειδή βλέπουμε σε αυτά τα άτομα μια μεγάλη δυνατότητα να ενισχύσουν τις προσπάθειες μας για καινοτομία, καθώς προσπαθούμε μόνιμα να επεκτείνουμε τις διαφορετικές χρήσεις των συστημάτων μας σε πολλούς άλλους τομείς.
Προσωπικά, είμαι πολύ περήφανος που είμαι μέρος αυτού του νέου κεφαλαίου της εταιρικής μας ιστορίας και που μπορώ να διαμορφώσω το μέλλον αυτού του γραφείου Έρευνας και Ανάπτυξης στα Ιωάννινα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας και μείνετε ενημερωμένοι για τα νέα και τις υπηρεσίες μας.