ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ

06 April, 2021

← Δείτε όλα τα νέα

Νέα Δράση «ΓΕΦΥΡΑ ΙΙ» που αφορά την επιδότηση των δόσεων επιχειρηματικών δανείων

Ξεκίνησε η λειτουργία της ψηφιακής πλατφόρμας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ) του Υπουργείου Οικονομικών, για την υποβολή αιτήσεων στη Δράση «ΓΕΦΥΡΑ 2».

Η δράση στηρίζει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν αποδεδειγμένα πληγεί από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού, συμπεριλαμβανομένου των ατομικών (ελεύθερων επαγγελματιών – επιτηδευματιών) και οι οποίες έχουν οφειλές σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Βασικά χαρακτηριστικά της δράσης:

- Επιδότηση μηνιαίας δόσης επιχειρηματικών δανείων για 8 μήνες.

- Επιδότηση τόσο του κεφαλαίου όσο και των τόκων του δανείου.

- Επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών, με υψηλά ποσοστά επιδότησης, που φτάνουν μέχρι και το 90% της μηνιαίας δόσης.

- Επιδότηση δόσης μέχρι και 80% για επιχειρήσεις που έχουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια, προκειμένου να τα ρυθμίσουν και να αποφύγουν κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.

Βασική προϋπόθεση αποτελεί η μείωση τουλάχιστον 20% των εσόδων της επιχείρησης για το έτος 2020 σε σχέση με το έτος 2019.

 

Η συνεισφορά του Δημοσίου για τη συγκεκριμένη Δράση ανέρχεται στα εξής ποσοστά:

- Για τα εξυπηρετούμενα δάνεια: Στο 90% της μηνιαίας δόσης για το 1ο τρίμηνο, στο 80% για το 2ο τρίμηνο και στο 70% για τους υπόλοιπους 2 μήνες.

- Για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια: Στο 80% της μηνιαίας δόσης για το 1ο τρίμηνο, στο 70% για το 2ο τρίμηνο και στο 60% για τους υπόλοιπους 2 μήνες.

 

Καταλυτική ημερομηνία υποβολών: 9 Μαΐου 2021.

Subscribe to our Newsletter and stay informed about our news and services.